Wat er met je hoofd gebeurt als je het lichaam vergeet

Home » Blog » Wat er met je hoofd gebeurt als je het lichaam vergeet

Bregje Hofstede schreef een drieluik over haar persoonlijke ervaringen met een burn-out. Het resulteerde in een boek waarover ik in mijn vorige blog schreef. Dit is het eerste verhaal van deze drieluik. Ook de andere twee zal ik in een volgend blog vermelden. Als je worstelt met spanningen of stress, gezond eten, nog meer sporten en de waan van alledag, lees dan deze verhalen die zij schreef voor De Correspondent.

Bregje weet precies de vinger op de zere plek te leggen. Zij beschrijft hoe je in een vicieuze cirkel terechtkomt door alle aandacht die er is voor gezonde voeding en gezond leven. Ongemerkt laat je je daardoor toch meeslepen in de hoop dat je zo al je problemen oplost. Maar we vergeten te kijken naar de werkelijke oorzaak, we vergeten dat we onszelf altijd meenemen en dat sommige dingen onlosmakelijk met ons zijn verbonden. We worden niet vanzelf gelukkig als we 10 kilo afvallen of een halve marathon lopen.

Als je niet aan yoga en mindfulness doet, vegetarisch bent en 3 maal per week naar de sportschool gaat dan ben je verloren lijkt het. Maar door al deze trends vergroten we de druk op wat moet, en schieten we ons doel voorbij.

Natuurlijk is het goed om aan jezelf te werken en het kan ontspannend zijn om aan yoga te doen en je kunt beter met stress om leren gaan als je mindfulness beoefent. Maar er is meer voor nodig dan al die trends volgen en als een kip zonder kop van de ene hype naar de volgende te rennen.

Denk na wat je nodig hebt en maak een bewuste keuze. Niet iedereen heeft hetzelfde nodig.

Lees het hele artikel op https://decorrespondent.nl/5355/h-t-verweer-tegen-de-burn-out-wandelen/740470191615-17ae1c25

image

Lilian Emanuel

Over 

Lilian heeft als fysiotherapeut ervaren hoe stress ons lichaam beïnvloedt. Mindfullness sluit hier prachtig op aan. Werkzaam als manager bij een groot mediabedrijf signaleerde zij dat stress een enorme invloed heeft op de werkprestaties en het ziekteverzuim. Haar unieke ervaring en haar talent om ieders vertrouwen te winnen, maken haar een geliefde en effectieve trainer die mensen en organisaties beter in vorm brengt.

Leave a comment