Hoe voorkom je uitval door burn-out?

Home » Blog » Hoe voorkom je uitval door burn-out?

Het is voor een bedrijf moeilijk om iedereen aan boord te houden als het gaat om uitval door stress en burn-out. Het is belangrijk te investeren in het kapitaal dat je beheert: zorg dat medewerkers leren om te gaan met werkdruk, met moeilijke opdrachten of met belangrijke tijdslimieten.

Ons brein moet tegenwoordig wel heel veel aankunnen, van computerscherm waar de info in hoog tempo vanaf spat tot de mobiele telefoon die elke seconde een ping laat horen omdat er een nieuwe melding is. Daar is ons brein niet op gebouwd. Dus moet je iets doen om de balans tussen teveel input, en de mate van informatie nodig voor goede bedrijfsprestaties, te herstellen en te bewaken.

Want als je investeert in je medewerkers, in de kennis en ervaring die in hun hoofd zit, dan zul je minder met ziekteverzuim te maken krijgen en weet je je medewerkers gemotiveerd te houden.

Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Niet iedereen moet een mindfulnesstraining krijgen of een leiderschapstraining volgen, maar het is wel verstandig om te kijken wat er te koop is en wat past bij jouw specifieke bedrijf, bij jouw medewerkers en collega’s.

 

Lilian Emanuel

Over 

Lilian heeft als fysiotherapeut ervaren hoe stress ons lichaam beïnvloedt. Mindfullness sluit hier prachtig op aan. Werkzaam als manager bij een groot mediabedrijf signaleerde zij dat stress een enorme invloed heeft op de werkprestaties en het ziekteverzuim. Haar unieke ervaring en haar talent om ieders vertrouwen te winnen, maken haar een geliefde en effectieve trainer die mensen en organisaties beter in vorm brengt.

Leave a comment