Workshop

Home » Preventie » Workshop
Workshop omgaan met stress

De workshop is bedoeld om medewerkers al in 1 sessie handvaten te geven om beter met de dingen die nu spelen om te leren gaan, om zich bewust te zijn van wat er zich in hun geest afspeelt en hoe zich dat vertaalt naar je lichaam. Waar ben ik met mijn aandacht, ben ik snel afgeleid, dwalen mijn gedachten voortdurend af. Hoe kan ik dat managen, hoe houd ik mijn aandacht bij mijn werk?

Om dit te leren moet je je beter bewust worden van je aandacht.
Door dit te trainen leer je hoe je invloed kunt uitoefenen op je aandacht. Hoe je je focus vast kunt houden, hoe je je beter kunt concentreren.

Als je resultaat wilt boeken dan moet je trainen zoals sporters dat doen. Wil een hoogspringer goed leren hoogspringen dan moet je niet alleen die sprong oefenen, maar doe je ook aan kracht- en looptraining. Zo is het ook met deze aandachtstraining.

De training bestaat uit verschillende oefeningen. Je leert onder andere om met je aandacht naar je ademhaling te gaan. De ademhaling wordt gebruikt als middel om met je aandacht zo dicht mogelijk bij dit moment te komen, bij wat je nu bezighoudt. Door dit toe te passen tijdens het werk, en dat kan gewoon tussendoor, blijf je gefocust en ga je beter presteren.

Waar

Deze training kan in het bedrijf zelf gegeven worden.
Indien dat niet mogelijk of wenselijk is kan de training ook elders gegeven worden. We kijken dan naar een geschikte locatie in de buurt.

Wanneer

De trainingen kunnen op verschillende manieren aangeboden worden: als (lunch)workshop ter introductie of als meerdaagse training verspreid over enkele weken. Denk hierbij aan een wekelijkse training van 2 uur op een voor het bedrijf geschikt tijdstip. Dat kan lunchtijd zijn maar ook ’s morgens vroeg voordat de werkzaamheden beginnen. In het verlengde daarvan zijn er herhalingssessies mogelijk: na 2 maanden, na 3 maanden en na 6 maanden. Kijk hiervoor onder het kopje Training.