Het verweer tegen de burn-out: wandelen!

Home » Blog » Het verweer tegen de burn-out: wandelen!

Wandelen heeft een helende werking en kan een burn-out voorkomen. Het  blijkt dus goed te zijn om te wandelen en een slimme baas laat zijn medewerkers dit ervaren. Lijf in Vorm kan hierbij helpen.

“Gisteren verscheen mijn boek De herontdekking van het lichaam, over de burn-out. Naast het drieluik dat ik hierover maakte voor De Correspondent bevat het nieuwe stukken, zoals een ode aan de slenterwandeling. Om naar buiten te gaan deze herfst.”

Dit mooie verhaal is geschreven door Bregje Hofstede van De Correspondent. Zij beschrijft hoe wandelen haar hielp om haar burn-out te overwinnen. Zij schrijft hierin ook:

“Natuurlijk: bewegen in de buitenlucht is heilzaam. En omdat wandelen de enige vorm van activiteit was die ik destijds aankon, kuierde ik rondjes in het park, elke week een stukje verder.

Daarnaast vormt wandelen een basale en universele les in mindfulness. Zo concludeerde onderzoeker Lisbet Borge na jarenlange burn-outpreventietrainingen dat wandelen haar patiënten hielp om de fysieke signalen van stress op te merken, waardoor ze andere keuzes gingen maken.”

Wil je meer weten over wandelen en over de effecten van mindfulness?

Lijf in Vorm biedt workshops en programma’s aan voor teams van bedrijven in samenwerking met Buitenbusiness (zie www.buitenbusiness.nl), maar ook individuele begeleiding is mogelijk.

 

Lilian Emanuel

Over 

Lilian heeft als fysiotherapeut ervaren hoe stress ons lichaam beïnvloedt. Mindfullness sluit hier prachtig op aan. Werkzaam als manager bij een groot mediabedrijf signaleerde zij dat stress een enorme invloed heeft op de werkprestaties en het ziekteverzuim. Haar unieke ervaring en haar talent om ieders vertrouwen te winnen, maken haar een geliefde en effectieve trainer die mensen en organisaties beter in vorm brengt.

Leave a comment